FINSEJAZZ 2020

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2019 er det 23. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Sam Amidon, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Du kan bestille rom på e-post til booking@finse1222.no eller via hjemmesiden til hotellet.

PROGRAM – LØRDAG 25. JANUAR


CALA BOCA – Kl. 14:00

GABRIELA GARRUBO vokal PER OLAV KOBBERSTAD 9-strengs gitar HEINE BUGGE trekkspill AUDUN HUMBERSET perkusjon

Cala Boca er et band bestående av trekkspilleren Heine Bugge, 9-strengs gitarist Per Olav Kobberstad, perkusjonisten Audun Humberset, og vokalisten Gabriela Garrubo. Kvartetten presenterer et spennende utvalg av både egne komposisjoner, bossa nova, samba, og musikk fra Sør-Amerika av komponister som Piazzolla, Sivuca, Joao Donato, Tom Jobim og flere.

Bandet har en meget unik instrumentsammensetning som sjeldent høres på disse breddegrader og høydemeter. Alt ligger med andre ord til rette for stemningsfull formiddagskonsert på Finsejazz 2020!


JUNO – Kl. 21:30

THEA ELLINGSEN GRANT vokal MALIN DAHL ØDEGÅRD vokal MONA KROGSTAD saksofon GEORGIA WARTEL COLLINS kontrabass INGVALD VASSBØ trommer 

JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid liveband på den norske musikkscenen. Dansbare grooves og kompleks rytmikk møter melodiøse refreng og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et umiskjennelig og karakteristisk preg.

Til tross for sin korte levetid har bandet allerede rukket å spille på steder som Edinburgh Jazz & Blues Festival, Vinterjazz i Århus, samt Bylarm, Trondheim Calling, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz her hjemme. I det JUNO debuterte med singelen «Mike» januar 2019, var bandet allerede et av landets mest ettertraktede nye liveband. Mye tyder på at 2020 blir JUNOs år, med nye konserter og ikke minst slipp av det etterlengtede debutalbumet produsert av Kristoffer Lo. (Highasakite, PELbO). Vi gleder oss til å ta i mot denne gjengen på Finsejazz for første gang!

SPOTIFY


CORTEX – KL. 23:00

THOMAS JOHANSSON trompet KRISTOFFER ALBERTS saksofon OLA HØYER bass GARD NILSSEN trommer

Cortex er en energisk kvartett grunnlagt av Thomas Johansson i 2007, med originale komposisjoner, vekt på dynamikk, groove, interaksjon og sjangermiks. Bandet spiller speler beintøff jazz med frie rammer, men med solide melodiske og rytmiske element, og musikerne deler en felles musikalsk plattform i amerikansk avantgardejazz fra 60- og 70-tallet.

Don Cherry er et referansepunkt, men dette er musikanter som også lar seg inspirere av navn som Dave Douglas og John Zorn. Cortex er et kollektiv med usedvanlig solister enten de spiller i et vanvittig tempo eller tar dynamikken helt ned i det sarte og vare. Litt som klimaet på Finse også kan være, vilt og vakkert på samme tid.

SPOTIFY


PROGRAM – FREDAG 24. JANUAR

RSVP