FINSEJAZZ 2023

Etter en unik høstutgave i 2021 og avlyst festival i 2022 er Finsejazz endelig tilbake for fullt i 2023, 27. – 29. januar! På programmet står Gammalgrass, Trøen / Arnesen Kvartett og Siril Malmedal Hauge & Kjetil Mulelid.

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2023 er det 26. gang vi arrangerer denne musikalske helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Sam Amidon, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte og turglade gjester. Konserter og skiturer/skiseiling, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Du kan bestille rom på e-post til booking@hotelfinse1222.no eller via hjemmesiden til hotellet.


STIAN CARSTENSEN – KURIOSA FRA PSYKOSEKROKEN

Kl. 16:00

Multiinstrumentalist og pratmaker Stian Carstensen inviterer til et «foredrag» og Q&A litt utenom det vanlige på Finsejazz. Velkommen til en liten time med kuriosa fra psykosekroken på høyfjellet.


SIRIL MALMEDAL HAUGE & KJETIL MULELID

Kl. 21:30

Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid har gjort seg til kjenne i det norske musikkmiljøet de siste årene. Med aktiv turnéring, spellemannsnominasjoner og har de markert seg på den norske og europeiske jazzscenen.  

Siden de studerte på jazzlinja i Trondheim for ti år siden har de jobbet regelmessig sammen. Som for eksempel i Siril sitt eget soloarbeid med to albumutgivelser, samt konserter på de fleste jazzfestivaler og klubber i Norges kriker og kroker.

Parallelt har Siril markert seg med prisbelønninger fra Japan, nominasjon fra “Independent Music Award” i New York, og turnéring i store deler av verden, som Europa, Japan og Sør-Korea. Kjetil har på sin side utgitt 10 album med kvartetten Wako, sin egen pianotrio og som soloartist – dette har ført til hundrevis konserter i Europa og Japan og lovord fra det musikalske presseorkesteret.

Med ambisjonen om å tilføre noe nytt og personlig til duoformatet, forvalter de et bredt spekter av låter fra ulike tidsepoker, i tillegg til sine egne originallåter, skrevet av begge. Musikken bærer preg av Hauge sin klare og uttrykksfulle stemme og Kjetil sitt finurlige pianospill. Det er musikk i et iørefallende landskap, men med en god dose motstand og overraskelser som tar lytteren med inn i deres musikalske univers.

SPOTIFY


GAMMALGRASS – Kl. 23:00

Gammalgrass er en supertrio i ordets rette forstand, der Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan gir seg bluegrassen, folkemusikken og en hel del annet i vold, med en forførende cocktail av takt, tone og dødsforakt. Trioen har spilt land og strand rundt i Norge, i tillegg til turneer i Tyskland og Europa, og er kjent for ublu musisering på høyt plan, der tempoet til tider er like kjapt som stilartsskiftene.

Musikantene Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan er av de beste (og mest spillesugne) i kongeriket, og sammen utgjør de et sprudlende ensemble, som med humor og overskudd tar oss med på en reise i et hittil lite utforsket musikalsk landskap – der de fleste taktarter og sjangre blir utsatt for mer eller mindre respektløs.

SPOTIFY // YOUTUBE


PROGRAM – FREDAG 27. JANUAR

Foto Gammalgrass: Andreas Ulvo
Foto Siril & Kjetil: Eirik Havnes