FINSEJAZZ 2024

Velkommen til Finsejazz 2024, 26. – 28. januar!

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2023 er det 26. gang vi arrangerer denne musikalske helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Sam Amidon, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte og turglade gjester. Konserter og skiturer/skiseiling, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Festivalpass uten overnatting koster kr. 950,- og kjøpes i resepsjonen på hotellet.


15:30 – FINSEPRAT: HAKON KORNSTAD

Vi gjentar suksessen fra forrige festival og inviterer til en uformell og interessant Finseprat på ettermiddagen, der vi legger til rette for en perfekt landing etter skiseilingen eller langturen til Klemsbu.

Håkon Kornstad er en internasjonalt anerkjent og prisbelønt norsk musiker, kjent for sin unike kombinasjon av opera og jazz. Nylig tok karrieren hans en uventet vending: først meldte han seg på et bachelorprogram «Robotics and Intelligent Systems», og deretter hadde han en praksisperiode hos forskningssenteret HUB Ocean, hvor han jobbet med å omdanne data fra havet til musikk.

Bli med på et interessant og spennende dypdykk ned i havets musikk, 1222 moh.

Les mer om prosjektet til Håkon Kornstad og hør noe av musikken her!


21:30 – VESLEMØY NARVESEN

Den syngende trommeslageren Veslemøy Narvesen har de siste årene utpekt seg som en unik og mangfoldig stjerne fra den norske jazzscenen. Med en bredde av inspirasjonskilder fra nordiske piano-trioer til singer/songwriter på dialekt skaper hun musikk som utfordrer og beveger med fryktløshet. Under improviserte rammer fremfører Narvesen og hennes musikere en sofistikert miks av pop, kammermusikk og jazz.

I oktober 2023 ga hun ut soloalbumet «We Dont’ Imagine Anymore» på Jazzland Recordings, som har fått mye positiv omtale i norsk musikkpresse. Nylig spilte Narvesen også på Vill Vill Vest, der konserten også ble belønnet med full pott av Bergens Tidendes anmelder. Vi er veldig fornøyd med at noen av landets absolutt travleste musikere har funnet tid i kalenderen til å besøke Finsejazz for første gang.

«Den trommende jazzsangeren er et aldri så lite crossoverfenomen i norsk jazz og er festivalens musikalske høydepunkt. Hun er sjangerblind og har et uttrykk som ikke finnes pompøst, men snarere oppleves personlig og dypt bevegende. Med seg har hun et helt utsøkt band som griper det mer løsslupne festivalformatet med åpne armer.» – BT

VESLEMØY NARVESEN trommer OLIVER SKOU-DUE piano NICOLAS LEIRTRØ bass SELMA FRENCH BOLSTAD fele, vokal


23:00 – OS LOUCOS

Os Loucos er klare for å feire Brasils mest funky periode. Mellom 60- og 80-tallet ble det laget en rekke hits som satte fyr på dansegulvet over hele verden. Artister som Gal Costa, Jorge Ben Jor, Rita Lee og Gilberto Gil er blant de som står på repertoaret denne kvelden. 

På scenen står noen av Bergen og Oslos heftigste musikere, med erfaring fra band som Fieh, Why Kai, Tigerstate, Modal Trafikk og Gabriela Garrubo sitt soloprosjekt. Selv om det forhåpentligvis blir minusgrader og silkeføre utenfor, kommer denne gjengen til Finse for å  spille publikum varme, som om det var på en nattklubb i Rio de Janeiro for 50 år siden!

GABRIELA GARRUBO vokal AUDUN HUMBERSET perkusjon ELIAS TAFJORD trommer JOHANNES AAGARD gitar CARL TROYE synth/keys ANDREAS RUKAN bass


PROGRAM – FREDAG 26. JANUAR


Foto:
Erik Burås (Håkon Kornstad)
Sigrid Erdal (Veslemøy Narvesen)

Finsejazz 2024 er støttet av Norsk jazzforum