FINSEJAZZ 2024

Velkommen til Finsejazz 2024, 26. – 28. januar!

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2023 er det 26. gang vi arrangerer denne musikalske helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Sam Amidon, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte og turglade gjester. Konserter og skiturer/skiseiling, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Festivalpass uten overnatting koster kr. 950,- og kjøpes i resepsjonen på hotellet.22:00 – HÅKON KORNSTAD TRIO

I februar 2012 debuterte Håkon Kornstad som tenorsanger i Mozart-operaen «La finta giardiniera». En drøy måned tidligere var han nominert til Spellemann for årets jazzplate.  Med prosjektet «Tenor Battle» kombinerte han disse ulike sjangrene, og har de siste årene viderutviklet en musikalsk stilart han trolig er helt alene om i verden. Inspirert av 78plate-æraen, der jazzsvisker lever side om side med opera-arier, og vakre ballader blir avløst av improviserte strekk. Håkon Kornstad er kjent som en av landets fremste saksofonister, med en tone så varm at den kan smelte hva som helst, stemmen hans gjør det samme.

Til høyfjellet har Kornstad med seg sin faste og eminente trio, bestående av Mats Eilertsen på kontrabass og og Frode Haltli på akkordeon/trekkspill. Sammen nytolker de sanger og operaarier av blant andre Schubert, Verdi, Grieg, Mascagni og Tosti. En jazztrio med trekkspill, bass, saksofon og opera er kanskje ikke til hverdags, men det er heller ikke jazzfestivaler på Finse.

HÅKON KORNSTAD saksofon, sang FRODE HALTLI akkordeon MATS EILERTSEN bass


PROGRAM – LØRDAG 27. JANUAR

Foto: Erik Burås / Studio B13

Finsejazz 2024 er støttet av Norsk jazzforum