GARD NILSSEN ACOUSTIC UNITY

GARD NILSSEN trommer
OLE MORTEN VÅGAN bass
ANDRÉ ROLIGHETEN saksofoner

I tillegg til å være landets kanskje travleste trommeslager med Susanne Sundfør, Bushman’s Revenge, Thomas Dybdahl, Supersonic Orchestra og en haug andre band og prosjekt. Der han ofte befinner seg i tussmørket mellom jazz, rock og elektriske eksperiment er det også tid til unplugged-varianten. Med plater på kult labelen Clean Feed tar Acoustic Unity eierskapet til jazzen fra 50- og 60-tallet – på scenen får de virkelig vist hvorfor de etterhvert har blitt en attraksjon på jazzscener rundt på kloden.

Siden starten i 2014 har trioen gitt ut tre kritikerroste album og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil. Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Nilssen’s Artist in Residence opphold på Moldejazz i 2019 blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen.

Trioen består normalt av André Roligheten på saxofoner, Petter Eldh, eminente Ole Morten Vågan stepper her inn som vikar, på kontrabass og Gard Nilssen på trommer som alle er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon.

-Dagens Næringsliv (Audun Vinger)
«Et av årets aller spenstigste jazzalbum»

-Dag og Tid (Lars Mossefinn)
«Dette er unik musisering»

-Aftenposten (Arild R. Andersen) 5/6
«To Whom Who Buys A Record er gjennomført balansekunst på høyt nivå. Acoustic Unity byr på kvalitet i alle ledd.»

-Klassekampen (Chris Monsen) 5,5/6
«Musikk som beviser at inspirasjon fra og andektighet for fortiden ikke er en tvangstrøye for ny kreativitet.»

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert.

USF Verftet og Bergen Jazzforum arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For konsertgjestene våre blir det litt annerledes å være på konsert. Vi gjør det slik:

– Det er spiseplikt for alle som ønsker å nyte alkohol under konserten. Mat og drikke kan kun bestilles gjennom ORDR. Sørg derfor for at Vipps er i orden før du kommer på konsert.
– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos billettutsteder.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter i god tid før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidsnok, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.
– Vi vil samtidig informere om at myndighetene sterkt oppfordrer publikum om ikke besøke arrangementer utenfor sin egen hjemkommune.

Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg.

KJØP BILLETT

Ordinær: 280,- / Medlem: 180,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 20:30

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Foto: Peter Gannushkin

RSVP