EYOLF DALE TRIO

EYOLF DALE piano
PER ZANUSSI bass
AUDUN KLEIVE trommer

Mange av de største jazzpianistene har gjort sitt noe av sitt fineste arbeid i små format: Bill Evans, Keith Jarrett, Brad Mehldau har alle hatt legendariske trioer, og nå har en av de fremste norske pianistene de siste årene også en! Eyolf Dale har tatt med seg rytmeseksjonen fra Wolf Valley-bandet og satt sammen et trespann av musikere i det absolutte toppsjiktet.

Trommeslager Audun Kleive er intet mindre enn en legende i norsk jazzhistorie. Med nærmere to hundre utgivelser bak seg, utallige turneer i inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han markert seg som en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere. Bassist Per Zanussi har siden sent 90-tall markert seg som en høyst original og søkende musiker og komponist, og er viden kjent for sine egne band og orkestre. 

Med Kleive og Zanussi er det duket for et uhyre tett samspill, både med plass til det uventede og med plass til Dales helt egne komposisjoner. Musikalsk har Eyolf Dale alltid befunnet seg i et melodisk og rytmisk utforskende, syngende og klangrikt leie, til glede for et etterhvert globalt jazzpublikum. Trioen var i studio for en tid tilbake og slipper i februar 2021 ut sin plate BEING på Edition Records. Ganske nøyaktig en måned etter plateslippet kommer trioen for å gjøre sin første konsert på Bergen Jazzforum!

KJØP BILLETT

Ordinær: 250,- / Medlem: 150,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 20:30

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Foto: Tore Sætre

RSVP