AVLYST: HEGGE

På grunn av den pågående smittesituasjonen med coronoaviruset blir konserten med Hegge i Sardinen på USF verftet, fredag 20. mars, dessverre avlyst.

Publikum som har kjøpt billetter vil få mer informasjon direkte på e-post. Spørsmål kan rettes til: kontakt@bergenjazzforum.no

Vi beklager problemene dette eventuelt medfører, men håper på forståelse for avgjørelsen og forholdsreglene vi har tatt.

BJØRN MARIUS HEGGE bass
HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer
VIGLEIK STORAAS piano
JONAS KULLHAMMAR saksofon
MARTIN MYHRE OLSEN saksofon

Hegge, vinnere av Spellemannsprisen for beste jazzalbum i 2017, og fem svært allsidige og ettertraktede musikerne fra den Skandinaviske scenen. Sammen utforsker og fornyer kvintetten den klassiske jazzformen, mens de beholder strukturer og melodisk frasering som burde være kjent nok til å la de fleste bli med ombord.

Bjørn Marius Hegges komposisjoner er øyeblikkelige, og henter inspirasjon tilbake til den gylne æraen av jazz fra slutten av 1950-tallet til slutten av 60-tallet, med tilbakevendende musikalske nikk til både blues og soul. Drivende rytmer, kraftfulle basslinjer mikset med overraskende og humørfylte fraseringer og melodier.

Hegge viderefører også arven etter legendene. Arrangementene og bassen til Bjørn Marius Hegge kanaliserer Mingus. Cannonball Adderley vender tilbake gjennom Vigleik Storaas storslåtte pianospill, et ekko av Buddy Rich kan høres i anslaget til trommeslager Håkon Mjåset Johansens. Martin Myhre Olsen og Jonas Kullhammars horn flettes uanstrengt sammen, og tar til tider form som en klassisk «tenor battle» i ånden til Sonny Stitt og Eddie Lockjaw Davis. Likevel lyder det hele umiskjennelig friskt, langt unna en ren hyllest eller reproduksjon av fordums tid. Dette er ekte vare.

«Det er årets albumtittel, men det er ikke uoverkommelig langt unna å være årets norske jazzplate heller.»

Audun Vinger, DN

 

KJØP BILLETT

Ordinær: 250,- / Medlem: 150,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

RSVP