IMMANUEL WILKINS QUARTET

IMMANUEL WILKINS saksofon
MICAH THOMAS piano
RICK ROSATO bass
KWEKU SUMBRY trommer

Saksofonist og komponist Immanuel Wilkins fikk sitt store gjennombrudd på jazzscenen med sin debutplate på Blue Note, «Omega», i 2020. Til tross for at han kun var 22 år da albumet ble utgitt, hadde kvartetten allerede spilt sammen i over fire år, noe som også gjenspeiles i de modne og sofistikerte komposisjonene. «Omega» fikk velfortjent ros når det kom ut, og ble blant annet kåret til årets beste jazzalbum av New York Times og årets beste jazzplatedebut av NPR.

Å være bandleder for et aktiv og turnerende «working band» har gitt Wilkins muligheten til å fortsette utviklingen som både komponist og arrangør. Hans interesse og lidenskap for jazzmusikken og historien har også  gjort han til en etterspurt musiker hos flere utdanningsinstitusjoner, der han jevnlig holder mesterklasser på Yale, Conservatorium van Amsterdam, Basel Jazz Schule og Oberlin.

I 2022 kom Wilkins sin andre plate på Blue Note, «The 7th Hand». Som med hans første utgivelse, toppet albumet en rekke lister når jazzåret skulle oppsummeres, inkludert Jazzwise, NPR, The New York Times, The Financial Times og Jazz Times. I 2022 var det  endelig også mulig for Immanuel Wilkins Quartet å legge ut på turné igjen. Det har ført til en rekke konserter i USA, Canada og Europa, inkludert opptredener på Montreal Jazz Festival, The Monterey Jazz Festival, Umbria, North Sea Jazz, Pori Jazz og Newport. I tillegg til å turnere med egen kvartett, fortsetter Wilkins å spille inn og dele scene med velkente navn som Jason Moran, Kenny Barron, Wynton Marsalis, Bob Dylan, Solange, Joel Ross, Gerald Clayton og Lalah Hathaway, for å nevne noen.

Immanuel Wilkins har lenge stått på ønskelisten vår, og det er en stor glede å kunne presentere han og kvartetten på scenen i Bergen for første gang, fredag 13. oktober på USF Verftet.

Ordinær: 300,-
Medlem: 200,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Foto: Rog Walker