MATHIAS EICK QUINTET

Snedig, melodiøs og moderne

MATHIAS EICK trompet ANDREAS ULVO keys AUDUN ERLIEN bass TORSTEIN LOFTHUS trommer OLA KVERNBERG fele

Det meste trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick tar i blir til gull. Med fire utgivelser på velrennomerte ECM har han befestet sin posisjon både på den norske og internasjonale jazzscenen. Hans første soloalbum, «The Door», kom tilbake i 2008 og han har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Den foreløpig siste puslespillbiten i hans musikalske karriere kom tidligere i år med den kritikerroste fjerdeplaten «Ravensburg». I kjent ECM-tradisjon produsert av Manfred Eicher selv og spilt inn av Jan-Erik Kongshaug i Rainbow Studio i Oslo. Denne gangen har Eick valgt å følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, som sømløst føyer seg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som han er vokst opp med.

I løpet av årene har han gjort stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick også bidratt på langt over 100 innspillinger.

Med seg til Bergen Jazzforum har han for anledningen Ola Kvernberg på fele, som for tiden skaper furore med sitt Steamdome på festivalscener over hele landet. I tillegg får vi se flere av Eicks faste medspillere på scenen i Sardinen, trommeslager Torstein Lofthus, bassist Audun Erlien og pianist Andreas Ulvo, som også hver for seg har imponerende musikalske CVer.

Kjøp medlemskap for høsten // Kjøp billett

Ordinær: 250,- / Medlem Bergen Jazzforum: 150,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

https://youtu.be/NlXpdTheuh0

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

RSVP