BAJAZZFESTIVALEN 2018 – Dag 1

I år flytter vi tilbake til USF Verftet og tar i bruk hele huset for å skape en unik og morsom festival for hele familien. Det blir flere konserter, ulike typer aktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

NINA & SOMMERFUGLFISKANE – KL. 14.00

Sommerfuglfisk er gitarist og vokalist Nina Kristine Linge sin trio. Etter suksess på Bajazz på Nattjazz i 2017 er de nå tilbake på årets festival med Inger Hagerup sine tekster. Gjennom sanselige opplevelser blir publikum involvert i konserten.

Medspillerne Dan Peter Sundland på el-bass og Ivar Myrset Aasheim på trommer og perkusjon (daburka, djembe, kakeformer, badeender og munnharpe). Ninas fargerike komposisjoner fremføres av musikerne med en sjenerøs mengde improvisatorisk frihet og kreativ spilleglede.

 

 

POLKABJØRN OG KLEINE HEINE – KL. 12.30

En deltagelse på Jodlerfest i Huttwil, Sveits, sommeren 2007 resulterte i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Ni år seinere har de lag bak seg opptredener for både konge, utenriksminister og fillefrans, foruten å blitt stjerner i en NRK-dokumentar om seg selv. Gjennom årene har duoen også spilt mye for barn, og er kjent for sine sprudlende, unike og engasjerende konserter.

Virtuosen Kleine Heine er kjent som en de mest aktive trekkspillerne på berget, og spiller så mye og ofte han kan. Han er blant annet også med på vår fine plateutgivelse med Lekerommet og på utvalgte konserter. Polkabjørn er ikke bare Nord-Europas beste jodler, men har også blitt en anstendig strupesanger etter å ha gått i lære hos den verdenskjente strupesangkvartetten Huun-Huur-Tu.

Dette blir morsomt for både store og små!

BABYKONSERTER MED ELDBJØRG RAKNES – OBS! Egen billett – KL. 11.30 & 15.00

VIKTIG INFODisse konsertene er kun for babyer fra 0-12 måneder. Les mer her. 

Med stemme, perkusjon og live sampling inviterer her Eldbjørg Raknes babyene inn i sitt univers – og til å være med å lage lyd, så ingen vet hvor stort kor eller orkester vi får!

Undring, nysgjerrighet og lekenhet er del av Eldbjørg Raknes´ kunstneriske arbeid. Dette definerer ikke bare hvordan hun arbeider med sitt hovedinstrument – stemmen – men også hvor hun velger å arbeide og for og med hva slags publikum! Hun har holdt konserter i både barer, katedraler, skoger, fjellhuler, sykehus, små jazzklubber og store festivalscener – for ikke å glemme da hun sang i en paraglider. Hun tar musikk for barn bunnseriøst og anser det som en essensiell del av sin kunstneriske virksomhet.

Animarie Hjelmerud står bak plakater, illustrasjoner og design til årets festival, som blir arrangert for åttende gang.

Bajazzfestivalen er en musikkfestival for barn og voksne og blir arrangert av Bergen Jazzforum.

Ta med hele familien på konserter og moro etter sommerferien. Dette blir garantert gøy!

SE PROGRAMMET FOR SØNDAG 2. SEPTEMBER HER

RSVP