Ny daglig leder i Bergen Jazzforum

Roger Lygre Solvang (31) fra Samnanger er ansatt som ny daglig leder i Bergen Jazzforum fra 1. august 2017.

Han tar over jobben etter Mads Hatlevik som leder for en av landets eldste jazzklubber – en klubb med klar musikalsk profil, høy aktivitet og sterkt fokus på konserter for barn gjennom Bajazz-konseptet. Roger har bred erfaring fra ulike deler av musikkbransjen, og har siden 2011 vært tett tilknyttet jazzmiljøet i Bergen gjennom arbeidet som pressesjef og produksjonsassistent i Nattjazz. Han var vært involvert i oppstarten av plateselskapet Klangkollektivet, jobbet på Robotbutikken og hatt lederverv i studentkulturen. Han har også vært styremedlem i Kulturstyret (SiB), representantskapet på Hulen og Studentradioen i Bergen. 

– Jeg fikk min første introduksjon til jazzmiljøet som praktikant i Bergen Jazzforum og Nattjazz tilbake i 2010, og har siden det vært med på mange spennende prosjekter og arrangement. Bergen Jazzforum leverer et unikt og viktig kulturtilbud, og jeg gleder meg til å videreføre det gode arbeidet som er lagt ned de siste årene og jobbe for å nå ut til et nytt publikum, sier Roger Lygre Solvang. 

For mer informasjon, kontakt: 

Øyunn Viken, styreleder Bergen Jazzforum

412 06 857

Roger Lygre Solvang, daglig leder Bergen Jazzforum

932 16 089 // roger@bergenjazzforum.no

Bergen Jazzforum er en av Norges største og eldste jazzklubber med kontinuerlig drift siden 1972. Klubben er en medlemsorganisasjon, med et arbeidende styre og rundt 40 frivillige medarbeidere. I tillegg til egne produksjoner som festivalen Finsejazz og familiekonsertserien Bajazz drifter BJF Vestnorsk Jazzsenter sin hovedscene for Vestlandet, som i hovedsak består av konserter på Kulturhuset USF. Klubben har en klar programprofil på moderne norsk og internasjonal jazz og totalt arrangeres rundt 50 konserter i året. Medlemmene i BJF utgjør generalforsamlingen til Nattjazz og binder på den måten disse to organisasjonene sammen. Bergen Jazzforum deler kontorfellesskap og samarbeider nært med både Nattjazz og Vestnorsk Jazzsenter.