PAAL NILSSEN-LOVE CIRCUS

ANOUK WODRASCHKE vokal
THOMAS JOHANSSON trompet
SIGNE EMMELUTH altsaksofon
ODDRUN LILJA el-gitar
KALLE MOBERG akkordeon
CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN kontra- & el-bass
PAAL NILSSEN-LOVE trommer & perkusjon

På grunn av sykdom blir vokalist Juliana Venter dessverre ikke med på konserten.

Paal Nilssen-Love vokste opp i foreldrenes jazzklubb i Stavanger og kan lett omtales som en av de mest hardtarbeidende trommeslagerne på jazzscenen i Europa. Han har utallige opptredener på festivaler og klubber over hele kloden, og opptrer like naturlig på Roskilde som i trange jazzbuler. Han er kjent som en allsidig, innovativ og kompromissløs musiker, enten det gjelder soloprosjekter eller med store band – alltid med ustoppelig musikalitet, fantasi og energi. I porteføljen av band han har spilt med kan vi blant annet nevne: Atomic, School Days, The Thing, Frode Gjerstad Trio, Sten Sandell Trio, Scorch Trio, Territory Band og FME.

Til Bergen i høst kommer han med sitt eget unikt sammensatte sirkus, Paal Nilssen-Love Circus. Musikken tar utgangspunktet i et bestillingsverk til Oslo World 2020, og henter inspirasjon fra Nilssen-Loves mange reiser til Etiopia og Brasil. Samtidig som hans hans interesse for musikk fra Mali og Senegal også gjør seg gjeldende i materialet. Så langt har de fleste som har vært så heldige å få oppleve sirkuset på en scene vært tilnærmet ekstatiske, blant annet har vi mottatt sterke rapporter fra både Moldejazz og Oslo Jazzfestival. I løpet av høsten kommer det etter planen også et etterlengtet album.

Med seg på den musikalske reisen har han en unik besetning, med blant andre Christian Meaas Svendsen på bass og Kalla Moberg på trekkspill, som begge har fartstid i nært beslektede PNL Large Unit. Oddrun Lilja som også har slått seg opp med sitt imponerende soloprosjekt LILJA med albumet Marble (2020) er med på gitar, vokalist er Juliana Venter som veksler elegant mellom sjangre som arabisk musikk og samtidsmusikk. I blåserrekken finner vi storheter på den norske jazzscenen: Thomas Johansson, kjent fra band som Cortex og Scheen Jazzorkester, og Signe Emmeluth, alt-saksofonisten som var året Jazzstipendiat under Moldejazz og har spennende ting på gang med sitt eget Amoeba-band.

KJØP BILLETT

ORDINÆR: 250,- / MEDLEM: 150,-

DØRENE ÅPNER KL 20:30, KONSERTSTART KL 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

RSVP