SCHEEN JAZZORKESTER

THOMAS JOHANSSON trompet/komponist MARIUS HALTLI trompet RUNE KLAKEGG piano EVEN HERMANSEN gitar JAN OLAV RENVÅG bass DAG ERIK KNEDAL ANDERSEN trommer LINE ROSLAND bassklarinett GUTTORM GUTTORMSEN altsax/fløyte JON ØYSTEIN ROSLAND tenorsax ANDRÉ KASSEN tenor/sopransax MAGNE RUTLE trombone FRØYDIS ASLESEN trombone ÅSGEIR GRONG basstrombone EIVIND FOSSNES DAHL lyd

Scheen Jazzorkester er et profesjonelt prosjektbasert ensemble med base i Grenland. Orkesteret er et av fire nasjonale jazzensembler med tilknytning til de regionale jazzsentrene. Scheen jazzorkester så dagens lys i 2010 og har 5 CD-utgivelser bak seg, hvorav den siste er «Tamanoar» med musikk av Jon Øystein Rosland. Bandet har prioritert å spille musikk av egne medlemmer og har på den måten skapt seg en egen og sterk identitet, i tillegg til at det består av både klassiske utøvere og jazzmusikere. Til dette prosjektet og konserten i Bergen er det trompetisten og komponisten Thomas Johansson som stiller med bestillingsverket «As we see it…».

«As we see it…» er et sjangeroverskridende musikkverk skrevet av Thomas Johansson på bestilling fra Scheen Jazzorkester. Her får vi energiske låter, soloer, duoer og trioer, hvor musikken veksler mellom det gjennomkomponerte og det improviserte. Thomas har et sterkt fotfeste i frijazz og avantgarde-sjangeren, hvor sterke melodiske og rytmiske motiver avløses og bindes sammen av improviserte partier. Tittelen på verket speiler både ansvaret og friheten som hviler på musikerne. Musikken er komponert av Thomas Johansson, men det er ment å fremføres slik bandet ser det, som en helhet.

Ordinær: 220,- / BT Fordel: 175,- / Medlem Bergen Jazzforum: 120,-

Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

RSVP