SIMEN KIIL HALVORSEN

DOBBELKONSERT! Dersom du kjøper billett til Sondre Ferstad Ensemble & Lars Saabye Christensen (kl. 20.30) samme kveld får du også tilgang til denne konserten.

SIMEN KIIL HALVORSEN trompet HANNA PAULSBERG saksofon ØYVIND DALE piano FREDRIK LUHR DIETRICHSON bass RAYMOND LAVIK trommer

Simen Kiil Halvorsens bestillingsverk «Scripted Conversastions» fra Maijazz 2016 legger ut på Stamveg-turné 27.-30. september.

Melodiøst og groovy, med 5 spennende, unge musikere. Flere av dem er allerede blant de travleste musikerne her til lands. Halve bandet har bakgrunn fra jazzlinjen i Stavanger, inkludert komponisten selv, og resten er fra jazzlinjen i Trondheim. Her forenes de i en kruttsterk kvintett med en sprudlende rytmeseksjon og solister som oser av klasse.

Tittelen Scripted Conversations og repertoaret er hentet fra Simen Kiil Halvorsens debut-plate som band-leder og komponist. Den ble spilt inn etter at trompetisten vant Mølster-prisen på Maijazz i 2015 og de kvitterte med et fyrverkeri av en konsert året etter. Musikerne spilte med ørene på stilk og styrte elegant rundt i Halvorsens komposisjoner, hvor det er store rom for improvisasjon, men likevel med et definert musikalsk uttrykk. Musikken er noe nærmere den amerikanske tradisjonen enn vi er vant til å se fra unge komponister her til lands, og det fungerer utmerket. Scripted Conversations er et unikum av et ensemble, som under ledelse av Simen Kiil Halvorsen oser av spilleglede, kreativitet og kvalitet i alle ledd.

Ordinær: 150,- / Medlem Bergen Jazzforum: 100,- // Dørene åpner 22.00, konsertstart 22.30.

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året. Siden oppstarten har nærmere 170 musikere vært med. I all hovedsak musikere bosatt på Vestlandet. Til sammen har disse besøkt om lag 50 arrangører i vår region.

RSVP