TORG

Torg er tilbake.

INA SAGSTUEN vokal JOHAN LINDVALL synth, piano CHRISTIAN SKÅR WINTHER gitar TORSTEIN LAVIK LARSEN trompet ADRIAN FISKUM MYHR bass MAGNUS SKAVHAUG NERGAARD bass, elektronikk ANJA LAUVDAL synth HEIDA MOBECK tuba, elektronikk JAN MARTIN GISMERVIK trommer

Dette unike ensemblet er en samling av noen av de mest markante talentene på den norske jazz- og musikkscenen. Under ledelse av Johan Lindvall ga de nylig ut det sitt andre album «Palms, Beaches, Dreams», som kom ut på det splitter nye plateselskapet Earthly Habit. Som å dykke inn i en skog av ukjente symboler som kikker tilbake på deg med vennlige og kjente blikk; denne musikken er formet av et intuitivt band som styrer Lindvalls låtfragmenter dit de selv måtte ønske. Elementer av pop og jazz blandet med abstrakt lydkunst og dansbare rytmer – det kan minne om Herbie Hancocks «Head Hunters» som i sin tid klarte å forene avantgarde med populærmusikk.

«Palms, Beaches, Dreams» er catchy og melodisk, innovativ og original. Bandets medlemmer figurerer ellers i nyskapende poplandskap (Broen og Listen to Girl), på jazzetikkettene ECM og Hubro (Mette Henriette, Monkey Plot og Skadedyr), og i støy og fri improvisasjon (Propan, Oker og Ich Bin N!ntendo). Albumet er et bunnsolid resultat av de utforskningene denne unge sjangeroverskridende norske musikkscenen driver med. Torg albumdebuterte i 2015 med den helakustiske Kost/Elak/Gnäll på Jazzland Recordings. Denne gangen er lydbildet mer elektrisk, mer groovy, med flere instrumenter og en større produksjon. Likevel opprettholder de sin smakfulle enkelhet, der eklektiske inspirasjoner som Laurence Crane, Moondog, Portishead, Ahmad Jamal, Agnes Martin, Christian Wallumrød, Laurie Anderson, Amason, New Order og Gal Costa resulterer i et raffinert og unikt uttrykk.

Kjøp medlemskap for høsten // Kjøp billett

Ordinær: 250,- / Student: 200,- / Medlem Bergen Jazzforum: 150,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Hør intervju med Torg i Jazzklubben på NRK P2 her. 

«Torgs musikk har en egen skarp kvalitet»Jazzinorge.no

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Foto: Jenny Berger Myhre

RSVP