THEO CROKER

BLK2LIFE

THEO CROKER trompet, vokal, elektronikk
MIKE KING tangenter
ERIC WHEELER bass
SHEKWAGA ODE trommer

Trompetisten Theo Croker er en musikalsk historieforteller med en lang rekke unike prosjekter i diskografien. Grammy-nominert komponist, produsent og en ettertraktet multiinstrumentalist i ulike sjangre. Theo Croker er et av de mest lovende tilskuddene til amerikansk jazz for tiden. Han er kjent for å blande moderne beats med tradisjonell jazz, og i sin originale musikk jobber han ut ifra det første prinsippet i jazz: sammenslåingen av historie, stilarter og ideer for å skape et unikt uttrykk. 

Etter et syv år langt opphold i Shanghai, entret Croker jazzscenen for alvor i 2014 med sine bidrag på Dee Dee Bridgewaters album «Afro Physicist». To år etter kom soloalbumet «Escape Velocity», før han fikk internasjonal oppmerksomhet og Grammy-nominasjon for «Best Contemporary Instrumental Album» med «Star People Nation» i 2019, en selvreflekterende samling av provoserende, kraftfullt lidenskapelige og grensesprengende komposisjoner. Utgivelsen fikk velfortjent internasjonal oppmerksomhet, og ble blant annet omtalt av New York Times som; “an album that gallivants from swirling, left-field hip-hop beats to propellant swing to entrancing passages of African percussion. Through it all, Croker’s understated trumpet playing holds his small band together with swagger and poise.”

Underveis i karrieren har han også bidratt på større produksjoner med artister som J. Cole og Ari Lennox, samtidig som han har turnert med store deler av verden med sin egen kvartett. I 2020 trakk Croker seg derimot tilbake til barndomshjemmet under pandemien for å arbeide med sitt sjette soloalbum, som slippes i høst på Sony Music Masterworks.

KJØP BILLETT

ORDINÆR: 250,- // MEDLEM: 150,-

DØRENE ÅPNER 20:30, KONSERTSTART 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

RSVP