UTSATT: TROND KALLEVÅG

Vi må dessverre utsette konserten med Trond Kallevåg på USF Verftet, fredag 9. april, pga. gjeldende koronatiltak. Ny dato blir annonsert så snart vi har dette bekreftet. 
Kjøpte billetter blir gyldig på ny dato eller kan benyttes på en annen konsert i regi av Bergen Jazzforum. For mer informasjon, send oss en e-post: kontakt@bergenjazzforum.no

TROND KALLEVÅG gitar og komposisjoner
KJETIL STEENSNÆS pedalsteel og gitar
ADRIAN LØSETH WAADE fiolin
DAVID WALLUMRØD tangenter
ALEXANDER HOHOLM kontrabass
IVAR MYRSET ASHEIM trommer

Trond tok norske og utenlandske anmeldere med storm da han gav ut forrige album «Bedehus & Hawaii» i 2019. Høydepunktet ble nådd da «Bandcamp», utvilsomt en av verdens største og viktigste plattformer for salg av musikk, kåret platen til en av 15 beste internasjonale jazzutgivelser i 2019. I sin anmeldelse skrev de at det var «en av de nydeligste innspillingene som har nådd butikkhyllene i 2019». Platen ble spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som sto for Hawaii-vibber med sin sublime traktering av steelgitaren som perfekt matchet Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. Bandet inkludert Geir saumfarte siden hele Norge med musikken. 

«Fengselsfugl» er tittelen på den kommende platen til komponisten og gitaristen Trond, og utgis 9. april 2021 på plateselskapet Hubro og spinner videre på forrige album «Bedehus & Hawaii» som skildret miljøer som stod litt på siden. Skillingsvisene har de hatt til felles. På platen fikk han med seg noen av landets fremste musikere, blant annet David Wallumrød og Geir Sundstøl. Komponist og gitarist Kallevåg fører lytteren over til et røveraktig landskap og lar seg inspirere av sine mange møter med innsatte i Oslo Fengsel gjennom sin lille stilling som musikklærer der. Isolasjon, håp, mørke og skillingsvisene som var populære i Norge og inni fengslene på 1800-tallet er noen stikkord som har inspirert Trond. Låttitlene er også de samme som flere skillingsviser som ble skrevet av kjente fengselsfugler, eller rikskjendisene som de var, som Ola Høyland og Gjest Bårdsen da de sonet sine dommer i sine kalde og mørke celler i flere norske fengsler 

Kombinasjonen av Tronds varme Fender-gitar og hans lyriske komposisjonene skaper stemningsfulle landskap og gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene kan minne om allsang fra familiære høytider, som går over til stemningsfulle improviserte strekk med musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

KJØP BILLETT

Ordinær: 250,- / Medlem: 150,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

RSVP