WAKO

Med seks album i katalogen, fersk Spellemann-nominasjon og et hundretalls liveopptredener spiller Wako med en autoritet og personlighet som plasserer dem i fortroppen av nordisk jazz. Wako er en av de mest dynamiske og innovative gruppene på dagens jazzscene, og har bygget en solid fanskare og høstet anerkjennelse fra kritikere nær og jern. Ifølge Mark Sullivan (All About Jazz – US) er Wako “et norsk jazzkollektiv med et virkelig kollektivt sound”, og forrige plate “Wako” (Øra fonogram, 2020) ble satt på topplista til Jazzwise (UK) både i mars og april 2020. Wako har tatt deres stadig utviklende musikalitet og kreativitet med rundt Europa, og gjengitt deres musikk live både som kvartett og sammen med strykerne i Oslo Strings og sammen med blant annet trompetvirtuos Arve Henriksen. 

Bandets nyeste album «Ut av det nye» kom ut på Øra Fonogram i fjor og dukket opp på listene over de beste jazzplatene fra 2022, og er i tillegg nominert til Spellemann. 

Individuelt er musikerne også å se i prosjekter som spellemannsvinner Hegge, spellemannsnominerte Megalodon Collective, Espen Berg trio, Kjetil Mulelid Trio og Trondheim Jazzorkester.

MARTIN MYHRE OLSEN saksofoner
KJETIL MULELID piano
BÁRÐUR REINERT POULSEN kontrabass
SIMON OLDERSKOG ALBERTSEN trommer

Presenteres i samarbeid med Bergen Improklubb

FOTO: Eirik Havnes