UTSATT: FINSEJAZZ 2022

Vi må dessverre informere om at Finsejazz 2022 i januar er utsatt. Det blir for usikkert å gjennomføre festivalen slik situasjonen er nå, vi vet også lite om hvilke restriksjoner som vil bli gjeldende på festivaltidspunktet. Vi jobber med å finne en ny dato for Finsejazz senere i år, og vil komme tilbake med dette så snart vi har mer informasjon.

Vi kan også informere om at den planlagte konserten og urpremieren med Unionen blir flyttet til Bergen og USF Verftet, fredag 28. januar. Billetter til denne konserten er i salg her!


DENNE KONSERTEN ER FLYTTET TIL USF VERFTET I BERGEN, FREDAG 28. JANUAR

PER «TEXAS» JOHANSSON saxofoner & treblås
STÅLE STORLØKKEN piano, synth & keys
PETTER ELDH kontrabass, elbass & MPC
GARD NILSSEN trommer & perkusjon

Unionen er et helt nytt band med fire musikere som har gjort seg bemerket i musikkverdenen i en årrekke med band og konstellasjoner som Supersilent, Koma Saxo, Acoustic Unity, Alla Mina Kompisar, Elephant9, Bushman’s Revenge, Enemy, Django Bates Beloved, Terje Rypdal Skywards, Orakel, Skrim, Susanne Sundfør og Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra. 

Bandet oppstod etter lengre prat og et felles ønske om å knytte musikalske bånd sammen i grenselandet mellom et akustisk og elektrisk uttrykk, med låter og suggererende riff som utgangspunkt for lengre, åpnere partier! 

Med Per Texas Johansson sin fantastiske tone og all verdens treblåsinstrumenter, Ståle Storløkken sin magiske og alltid utforskende lydverden, kombinert med Petter Eldh sitt urokkelige og organiske beat og Gard Nilssen sin kreative og dynamiske tromming, sørger Unionen for musikalsk forbrødring på tvers av landegrensene, og gir alle involverte parter fri tilgang til sine personlige stemmer, uttrykk og ører til å utforske nye musikalske territorier, totalt blottet for traktater, konvensjoner og krigføring! 

I samarbeid med Finsejazz, Nasjonal Jazzscene og Kongsbergjazz debuterer Unionen med tre eksklusive konserter i 2022! 

Det vil du ikke gå glipp av!


Finse-foto: Sveinung Sigbjørnsen
Artistfoto: Maarit Kytöharju (Petter), Peter Gannushkin (Gard), Tore Sætre (Texas)