FINSEJAZZ 2022

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2022 er det 27. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilssen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Per Zanussi, Juno, Real Ones og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Du kan bestille rom på e-post til booking@finse1222.no eller via hjemmesiden til hotellet.


PER «TEXAS» JOHANSSON saxofoner & treblås
STÅLE STORLØKKEN piano, synth & keys
PETTER ELDH kontrabass, elbass & MPC
GARD NILSSEN trommer & perkusjon

Unionen er et helt nytt band med fire musikere som har gjort seg bemerket i musikkverdenen i en årrekke med band og konstellasjoner som Supersilent, Koma Saxo, Acoustic Unity, Alla Mina Kompisar, Elephant9, Bushman’s Revenge, Enemy, Django Bates Beloved, Terje Rypdal Skywards, Orakel, Skrim, Susanne Sundfør og Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra. 

Bandet oppstod etter lengre prat og et felles ønske om å knytte musikalske bånd sammen i grenselandet mellom et akustisk og elektrisk uttrykk, med låter og suggererende riff som utgangspunkt for lengre, åpnere partier! 

Med Per Texas Johansson sin fantastiske tone og all verdens treblåsinstrumenter, Ståle Storløkken sin magiske og alltid utforskende lydverden, kombinert med Petter Eldh sitt urokkelige og organiske beat og Gard Nilssen sin kreative og dynamiske tromming, sørger Unionen for musikalsk forbrødring på tvers av landegrensene, og gir alle involverte parter fri tilgang til sine personlige stemmer, uttrykk og ører til å utforske nye musikalske territorier, totalt blottet for traktater, konvensjoner og krigføring! 

I samarbeid med Finsejazz, Nasjonal Jazzscene og Kongsbergjazz debuterer Unionen med tre eksklusive konserter i 2022! 

Det vil du ikke gå glipp av!


KJØP BILLETT

Arrangement foto: Sveinung Sigbjørnsen
Artist foto: Maarit Kytöharju (Petter), Peter Gannushkin (Gard), Tore Sætre (Texas)