AVLYST: FARATUBEN

På grunn av den pågående smittesituasjonen med coronoaviruset og nye krav fra myndighetene blir festivalen KLODEN 2020 på USF Verftet og konsertene med Fatoumata Diawara, Faratuben og Fred paa jord, fredag 27. mars, dessverre avlyst. Vi hadde gledet oss veldig til å invitere til denne nye og spennende festivalen, men håper å komme sterkt tilbake i 2021!  

Vi jobber allerede med å finne en ny dato for Fatoumata Diawara, men ber om litt tålmodighet både når det gjelder dette og spørsmål rundt billetter. Publikum som har kjøpt billetter vil få mer informasjon direkte på e-post så snart som mulig. Spørsmål kan rettes til: kloden@bergenjazzforum.no

Vi beklager problemene dette medfører for både artist og publikum, men håper på forståelse for avgjørelsen og forholdsreglene vi har tatt. Ta vare!

ARTISTER KLODEN 2020: FATOUMATA DIAWARA // FRED PAA JORD

Navnet ‘Faratuben’ er en miks av ordene Farafi (svart) og Toubabu (hvit). Gruppen består av en gjeng strålende musikere fra Mali og Danmark, der alle er fast bosatt i Bamako, hovedstaden i Mali. Istedenfor å spille tradisjonell kora-musikk – som vi kjenner fra Toumani Diabaté og Salif Keita – representerer Faratuben bobo-kulturen, der bobo-musikk hovedsakelig er laget for festen, og er tradisjonelt spilt med balafon og ‘talking drums’. På begynnelsen av 2000-tallet kunne man på små klubber i Bamako høre mer og mer av moderne bobo-musikk; der det nye ‘soundet’ var mer elektronisk og røffere enn tidligere.

Faratuben har nå fornyet denne stilen og skapt deres eget ‘sound’ – som nå sprer seg i den kulturelle hovedstaden i Mali. Uten å spare på bruken av synthesizere og tunge klubb-beats er det tydelig at musikken er laget i dag – samtidig som de er dypt forankret i de musikalske tradisjonene fra bobo-landsbyene. Gruppen har i løpet av de siste årene turnert i blant annet Tanzania, Kenya, Mali og Danmark, og på slutten av fjoråret ble de kåret til vinnere i kategorien ‘Årets world-utgivelse’ med albumet ‘Sira Kura’ under Danish Music Awards. I sommer spiller de på Roskilde Festival (!), og vi er veldig fornøyd med å presentere dem live på KLODEN, som er en av flere gigs på en lengre turné i Skandinavia. 

Konserten blir en del av KLODEN 2020, en helaften med konserter, DJs og musikalske innfall, som presenteres i samarbeid med USF Verftet, Jungelen og Vestnorsk Jazzsenter.

ARTISTER KLODEN 2020: FATOUMATA DIAWARA // FRED PAA JORD

KJØP BILLETT

Ordinær: 450,- // Medlem & Student: 350,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

RSVP