KLODEN 2020: FARATUBEN

Navnet ‘Faratuben’ er en miks av ordene Farafi (svart) og Toubabu (hvit). Gruppen består av en gjeng strålende musikere fra Mali og Danmark, der alle er fast bosatt i Bamako, hovedstaden i Mali. Istedenfor å spille tradisjonell kora-musikk – som vi kjenner fra Toumani Diabaté og Salif Keita – representerer Faratuben bobo-kulturen, der bobo-musikk hovedsakelig er laget for festen, og er tradisjonelt spilt med balafon og ‘talking drums’. På begynnelsen av 2000-tallet kunne man på små klubber i Bamako høre mer og mer av moderne bobo-musikk; der det nye ‘soundet’ var mer elektronisk og røffere enn tidligere.

Faratuben har nå fornyet denne stilen og skapt deres eget ‘sound’ – som nå sprer seg i den kulturelle hovedstaden i Mali. Uten å spare på bruken av synthesizere og tunge klubb-beats er det tydelig at musikken er laget i dag – samtidig som de er dypt forankret i de musikalske tradisjonene fra bobo-landsbyene. Gruppen har i løpet av de siste årene turnert i blant annet Tanzania, Kenya, Mali og Danmark, og på slutten av fjoråret ble de kåret til vinnere i kategorien ‘Årets world-utgivelse’ med albumet ‘Sira Kura’ under Danish Music Awards. I sommer spiller de på Roskilde Festival (!), og vi er veldig fornøyd med å presentere dem live på KLODEN, som er en av flere gigs på en lengre turné i Skandinavia. 

Konserten blir en del av KLODEN 2020, en helaften med konserter, DJs og musikalske innfall, som presenteres i samarbeid med USF Verftet, Jungelen, Cushion og Vestnorsk Jazzsenter.

ARTISTER KLODEN 2020: FATOUMATA DIAWARA +++

Ordinær: 450,- // Medlem Bergen Jazzforum & Student: 350,-

Kjøp medlemskap i Bergen Jazzforum for våren

Praktisk informasjon

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!


RSVP